Zayıf akım sistemleri yüzlerce ekipmanın bir araya toplandığı yapılardır. Zayıf akım elemanlarının yer seçimlerinin kullanım alanlarına uygun olacak şekilde yapılmasını ve elektrik panoları ile kablo seçimlerinin buna göre uygulanmasını sağlamaktayız.

Sürekli çalışması gerekli olan bu araçlara elektriğin kesintisiz ulaşmasını sağlayacak geçişleri de etkili şekilde planlamaktayız. Ürün seçimlerini de ihtiyaca göre yüksek dayanımlı olarak seçerek ileriye dönük olarak tasarruf yapmanızı sağlamaktayız.

Zayıf akım sistemleri, insanların ve yapıların ihtiyaçlarına göre belirlenmektedir. Örneğin; hastanelerde kullanılacak olan sistemler ile fabrikalarda kullanılacak olan sistemler; teknik özellik ve işçilik bakımından farklılıklar göstermektedir. Kurum ve kuruluşlar bu farklılıkları tanımlamak, istedikleri ürünlerin; kalitesini, teknik özelliklerini ve işçilik standartlarını belirlemek için şartnameler yayınlarlar.

Kurulmuş olan sistemlerin uzun ömürlü olması, düzgün ve verimli çalışabilmesi için; öncelikle kullanılacak ürünlerin kalite ve standartlarının yeterli olması, yapılacak olan işçiliğin kusursuz olması ve sistemlerin düzenli olarak kontrol ve bakımlarının yapılması gerekmektedir. Devletin yayınlamış olduğu kanunlar ve yönetmeliklerle birlikte bu kontrol ve bakım işleri zorunlu hale getirilmiştir.

Zayıf Akım Sistem Uygulamaları

Yangın Algılama Sistemleri

Yangın Algılama ve İhbar Sistemlerinin temel işlevi yangının kaynağının kısa sürede bulunarak söndürülmesidir. Yangının kaynağının bulunmasındaki sürenin, dikkate alınmadan yapılan proje çalışmaları veya algılama elemanlarının tipinin doğru seçilmemesi sistemin ana işlevini tam olarak yerine getirememesine neden olacaktır. Ayrıca algılayıcı tipinin ortam koşullarına uygun olarak seçilmemesi yanlış alarmlara neden olacağından, sistemin güvenilirliğinin ortadan kalkması sonucunu doğuracaktır.

Acil Anons Sistemleri

Seslendirme ve acil anons sistemleri, binalarda müzik yayını ve acil durumlarda insanların tahliyesi için kullanılırlar.

Sistemlerin kurulacağı yerlerin büyüklüğü, zon sayısı , hacimlerin akustik yapısı ve istekler sistemin yapısını belirlemektedir. Tek zondan, yüzlerce zona, tek anons noktasından yüzlerce anons noktasına kadar farklı büyüklükte sistemlerin tesis edilmesi mümkündür.

Kartlı Geçiş ve Hırsız Alarm Sistemleri

Kartlı geçiş sisteminin kuruluş mantığında belli bir yere sadece belli bir insan kitlesinin girmesini sağlamak istenmeyen üçüncü kişilerin girişini engellemek vardır. Bu mantıkla bakıldığında genel olarak fabrika, iş yerleri ve benzeri yerlerde karşımıza çıkan kartlı geçiş sistemi ile belli bölgelere personel harici girişler engellenir. Bu sistem sunduğu bu güzel hizmetin yanı sıra başka bir çok kullanışlı özelliği de içinde barındırıyor. Sistem üzerinden giriş ve çıkış yapan tüm kişilerin bilgileri bu sistemde kayıtlı bir şekilde muhafaza ediliyor. Giren kişi bilgisi, giriş yapılan zaman ve tabi çıkan kişi bilgisi ve çıkış yapılan zaman bu sistemlerde kayıtlı tutulur.

Görüntü Interkom Sistemi

İnterkom; diafon sistemi ile aynı işlevlere sahip olmasının yanında daha fonksiyonel bir yapıya sahiptir. Genellikle işyeri ve apartman gibi yerlerde, güvenliği sağlama amaçlı olarak da kullanılan interkom sistemleri, ihtiyaca göre çeşitlilik gösterir. Fonksiyonel ve modüler bir yapıya sahip olması nedeniyle bireysel ve çok kullanıcılı kullanıma uygundur.

Evinizden, ofisinizden, yolculuk esnasında ya da aklınıza gelebilecek her yerden evinizde bulunan otomasyon cihazlarını kontrol edebilir. Bu sayede elektrik, termostat, eğlence sistemi gibi elektronik cihazlarınızı uzak erişim ile yönetebilirsiniz.

İnterkom sistemi seçiminde; öncelikle ihtiyaç duyulan özellikler belirlenip bakım giderleri düşük, ihtiyaca yönelik ürünlerin ve satış sonrası hizmet konusunda kendini kanıtlamış firmaların tercih edilmesi, kullanıcıların yararına olacaktır.

Telefon Santralleri

ANALOG SANTRALLER

Günümüzde çokça kullanılan ve IP teknolojiden önce tek çözüm olan bu yapılar ihtiyaca göre uygun olanı tercih edildikten sonra daha az maliyet ile ihtiyacı karşılayabilir. Analog santral; genellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerde tercih edilen, iletişimi merkeze bağlı kablolar aracılığıyla sağlayan modüler bir sistemdir. Analog santrala bağlı kullanıcılar, dahili ve harici hatlara bağlana bilecekleri gibi bu işlemlerin istenildiği takdirde kısıtlayabilme imkanı da bulunabilmektedir.

IP SANTRALLER

Ağ bağlantısı üzerinden telefon hattına ihtiyaç duymaksızın aynı ağdaki telefonlar arası trafiği yönlendirebilen santrallerdir. Bu teknoloji sayesinde çok uzak bir lokasyondaki ip telefon ayarlamalar yapıldığında santrale bağlanabilir ; gerekli aktarma,yönlendirme ve görüşme işlemleri yapılabilir.

CCTV

Açıkçası insan bir anda her yerde olamaz. Bütün korumak istediğin bölgeleri, bir güvenlik görevlisi tek başına izleyemez. Ancak güvenlik sistemleri, tek bir güvenlik görevlisi ile tüm bölgelerini izlemene olanak sağlar. En basit tanımıyla, kamera güvenlik sistemi bir kamera, bir monitör, bir kayıt cihazı ve onları bağlayan bir kablodan oluşur. Bu tarz sistemlere kapalı devre televizyon sistemleri(CCTV) denir. Bu tarz sistemler, orada olmadan izlemek istediğiniz bölgeyi izlemenize yardımcı olurlar.

Kullanılmak istenen güvenlik kamera sistemi için araştırma yapılırken öncelikle ihtiyaçların belirlenmesi oldukça önemlidir. Sonrasında sistemin doğru bir şekilde yapılandırılabilmesi için aşağıdaki konulara dikkat etmek gerekir;

Kamera Seçimi
Lens Seçimi
Kayıt Cihazı Seçimi

Güç İşletmeniz ile Beraber Yaşayacak

Maxwell olarak işletmelerin yaşayan birer yapı olduğuna inanıyor ve gelecekte karşılalabileceğiniz durumlara karşı tedbir alarak taahhüt işlerini üstleniyoruz.

Endüstriyel projelerde mühendislik desteği için iletişime geçebilirsiniz!